Artikelarkiv

Vilda vågor i Björbo

I Björbo i Dalarna arrangeras varje höst en frisksporthelg med forsränning och -paddling och i augusti genomfördes helgen för 25:e gången!

Att känna kraften som forsen har i sig, och bemästra den, är en fantastisk känsla! Visst blir man genomblöt ibland, och några ramlade i vattnet, men det som stannar kvar är ändå den hisnande känslan i maggropen när man går in i Käringvågen, eller glädjen när man lyckas pricka ”Mormors vals”.

Årets forspaddling i Björbo, som var den tjugofemte i ordningen, samlade ett femtiotal frisksportare från olika delar av landet på Käringforsens vildmarkscamping. På programmet fanns forspaddling i gummi­båt, nybörjarpaddling i forskajak samt forsränning på bilring för dem som ville hitta en större utmaning.
Vattenföringen i Västerdalälven var högre än normalt (nästan 130 kubikmeter vatten per sekund flödade genom forsen), så det var bra fart i vattnet och stora
vågor.

Förutom all aktivitet i forsen hanns ett traditionsenligt besök på Björbos pizzeria med på lördagskvällen, och sedan en stunds mys vid lägerelden.
Söndagsmorgonen när vattenröken låg över älven var sagolikt vacker. Vi har så mycket fin natur i Sverige – gå ut och upplev den!
Stort tack till alla ledare och deltagare för en härlig helg!

Lisa Hallingström

Skrivet: 19 September, 14:53 av Sara Brunskog

Tillbaka