Artikelarkiv

Uppskattad Vintervecka i Härjedalen

Att kliva in på Walles Högfjällshotell under frisksportarnas Vintervecka är en speciell upplevelse. Här varvas dans och musik med skidåkning och trevlig samvaro.

En stor skara frisksportare från hela landet har samlats för att genomföra den årligen återkommande Vinterveckan. Av de nära 50 deltagarna har många varit med flera gånger medan andra är här för första gången.
Mona Aldén från Bandhagen har inte varit i fjällen tidigare.
– Jag är inte bra på skidåkning men njuter av naturen och trivs med samvaron i gruppen. Det som förvånat mig mest är att fast jag kommer utifrån är alla så vänliga och man kan prata med alla. Jag är med och sjunger i kören som bildats här under veckan, säger hon.

Stellan Helgesson från Skene är här för femte gången tillsammans med sin fru Barbro.
– Vi uppskattar skidåkningen men precis lika mycket umgänget mellan trevliga människor, säger han. 

Trevligt och hälsosamt
Under åren har Vinterveckan arrangerats på flera olika platser men sedan flera år tillbaka är Walles Högfjällshotell i Bruksvallarna i Härjedalen utgångspunkten. Eivor Wetterholm från Johanneshov har varit med två gånger tidigare.
– Det är så trevligt och hälsosamt att vara med här. Det finns så mycket man kan delta i. Själv är jag med i en grupp som spelar fiol och vi framför musiken här i olika sammanhang, säger hon.

Göteborgaren Magnus Wareborn beskriver Vinterveckan som att komma till en ny dimension.
– Det är ett privilegium att få vara tillsammans med förnuftiga och empatiska människor och samtidigt ha möjlighet till egna tankar och reflektioner bortom de snöklädda bergen och vidderna.

Text: Inga Edwertz   Foto: Klaus Appelt

Skrivet: 21 Maj, 11:05 av Sara Brunskog

Tillbaka