Artikelarkiv

Tusen frisksportare på riksläger

I somras arrangerades frisksportarnas årliga riksläger. Lägerplatsen är olika från år till år och 2016 bjöd Göteborgs frisksportdistrikt in till Sätila.

Göteborgarna välkomnade oss till lägerplatsen i Sätila vid sjön Lygnern i Marks kommun där det ordnats läger tidigare. Här finns en fantastisk sandstrand med en magnifik brygga som ger en härlig naturupplevelse.

Veckan var som sig bör fylld av aktiviteter! Det var traditionell mångkamp, stafett, volleyboll- och fotbollsturneringar, men här fanns även möjlighet att prova på lite mer ovanliga sporter, bland annat fäktning ledd av Åsa Linde från Sjövalla FK som är en av Sveriges mest framstående unga fäktare. Fäktningen var mycket välbesökt och ett uppskattat inslag under veckan. En annan populär aktivitet var linedance och det gick inte att ta miste på dansglädjen.

Värt att nämna är också den fantastiska stämning som alla våra yngsta deltagare bidrog med i ”Ateljén” som pyssel­verksamheten hette denna vecka. Varje pass var oerhört uppskattat och välbesökt. Det målades, klipptes, pärlades och pysslades så det var en glädje att beskåda! Tack alla funktionärer för denna viktiga verksamhet.
Stort tack också till lägerledning, kioskansvariga, tävlingsfunktionärer, ja alla som gör våra riksläger möjliga varje sommar! Nästa år ses vi på riksläger i Hestra vecka 28!

Karin Paust

Skrivet: 13 September, 10:15 av Sara Brunskog

Tillbaka