Artikelarkiv

Ny form av trampolintävling!

Alla får vara med - så lyder tanken med den nya tävlingsformen som Värnamo FK Vildmark och Jönköpings FK startat. Det är nämligen en trampolintävling på facebook!

Frisksport – idrott för att det är kul, utan krav, för alla.

Några ungdomar i Värnamo FK, en klubb som alltid haft stor trampolinverksamhet men väldigt ont om hoppare på tävlingsnivå, har fått smak för tävling. Dessa har nu åkt på ett par "riktiga" tävlingar med gymnastikförbundet. Det tråkiga är dock att de som inte kunnat tillräckligt mycket inte fått åka med samt att de som väl åker kanske bara hoppar i 72 sekunder sammanlagt på hela dagen. Därför har Värnamo tillsammans med Jönköping startat en ny tävlingsform - trampolinhoppning på nätet. För att trampolin är kul och här kan alla få tävla!

Hur går det till då? Jo, i sin egen träningslokal filmar man sin serie på en smartphone eller liknande. Filmerna läggs sedan upp i en sluten facebookgrupp innan deadline. En domare ger då betyg för serierna (uppdelat i klasser såklart) och annonserar resultatlistan. Sedan skickas medaljer på posten till alla deltagare.

Det är förstås ganska stor skillnad från andra trampolintävlingar men med många fördelar. De som vill har här möjligheten att göra om sin serie om man hoppar fel. Man kan göra det i sin egen träningslokal vilket gör att man inte behöver vara nervös och de som inte har möjlighet att betala tävlingsavgift, skaffa tävlingskläder eller få skjuts av föräldrar kan också vara med.

Olle Sahlberg i Värnamo FK tror att detta kan ge mersmak för många att träna mer så att de kan åka på riktiga tävlingar i framtiden. Tävling i en stor tävlingslokal med såväl nerver och andra deltagare på plats är ju en helt annan upplevelse.

Eftersom tävlingen sker helt digitalt finns möjligheten för vem som helst, var som helst, att vara med! Nu inbjuder Olle Sahlberg och Kenneth Svahn, de drivande krafterna bakom arrangemanget, alla från andra frisksportklubbar som vill vara med. Kontakta olle.sahlberg@frisksport.se för mer information.

De första 8 tävlande filmades den 7:e december. Det blir spännande att se vem som tar hem guldmedaljen!

Skrivet: 7 December, 21:08 av Josefin Sahlberg

Tillbaka