Artikelarkiv

Megaskoj på Megahelg

Megahelgen är en helg fylld av akrobatik, gemenskap och rörelseglädje. I år deltog över 130 frisksportare från nio klubbar.

Det är hisnande att se ungdomarna under Megahelgen i Värnamo. Cheerleadingen inte minst. Hur de kastar upp en av tjejerna flera meter upp i luften och fångar henne elegant utan att hon slår i golvet. Det är trampolin på hög nivå, det är cirkus och volter och piruetter, men också volleybollturnering, paintball och en hel del häng för ungdomarna under helgen.

Megahelgen pågår från fredag till söndag och det har blivit två långa nätter och intensiva dagar.
– Vi har 134 deltagare inskrivna här idag och det är fantastiskt roligt att det är så mycket folk här, säger Ruben Schultz som är ordförande i Frisksport Värnamo.

Var kommer deltagarna ifrån?
– Det är deltagare från frisksportklubbar i Trosa, Katrineholm, Värnamo, Motala, Ljungsbro, Örebro, Skillingaryd, Falköping och Nyköping. Ursprunget är ett evenemang som anordnades av Jönköping sFrisksportklubb under många år, MM-cupen. När de lade ner den tog vi över och skapade Megahelgen istället. Det var en distriktsgrej från början som blivit en succé för frisksportare från hela landet, säger Ruben.

Megahelgen är ett stående evenemang från år till år men innehållet kan skifta mellan årgångarna.
– Det beror på vad som är populärt. I år är det mycket cheerleading eftersom det är många här som håller på med det. Det är det senaste tillskottet i utbudet av aktiviteter. Under helgen brassade Ruben och de andra frisksportarna mat till hela gänget. Men all mat gick inte åt.
– Det som blev över från helgen skänkte vi till Hela människan, säger Ruben.

Signe Berg från Ljungsbro Frisksportungdom tycker att Megahelgen är ett roligt arrangemang att åka till.
– Det är som ett litet riksläger, det finns en massa aktiviteter inplanerade men man väljer själv vad man vill vara med på. Jag har varit med på båda cheerleadingpassen och det var jättekul. Det bästa med helgen är alla roliga aktiviteter och att man får träffa folk från olika klubbar, säger Signe.

Text och foto: Thomas Lundh

Skrivet: 21 November, 11:01 av Sara Brunskog

Tillbaka