Artikelarkiv

Megarolig Megahelg

I november arrangerades Megahelgen i Värnamo. Megahelgen är en helg fylld av träning, frisksportare, skratt, trampoliner och kompisar.

I mer än tio år har Megahelgen anordnats i Värnamo. Som namnet antyder finns det megamånga och megaroliga aktiviteter att välja bland. Olle Sahlberg är med och arrangerar helgen och tycker att det är roligt att se alla glada ungdomar i hallen.
– Det är väldigt god stämning! Vi ordnar det här för att vi vill att våra ungdomar i Värnamo ska få träffa andra frisksport-ungdomar och se att det finns fler som också väljer bort alkoholen, säger han.

I den stora gymnastiksalen är det full aktivitet och det finns många redskap att använda sig av i sin träning. Här finns fyra trampoliner, en airtrack, en trampett och cirkusredskap. I hallen bredvid pågår en volleybollturnering som sedan följs av instruktioner i parakrobatik och cheerleading.

Akrobaten och artisten Melinda Kant uppträder ofta med jonglering, akrobatik och tyg och idag har hon kommit till Megahelgen för att undervisa i parakrobatik. Ett gäng ungdomar lyssnar uppmärksamt på hennes instruktioner och får testa olika övningar tillsammans med varandra och med Melinda.
– Det är jätteroligt att vara här! Deltagarna är så entusiastiska, de kämpar hårt och försöker verkligen! Det märks att många har en bra grundträning för de kan direkt göra mer avancerade saker, säger Melinda och går iväg för att visa några av deltagarna hur de genomför ett ”Dirty dancing-lyft”.

tl_files/Frisksportfoerbundet/Nyhetsbilder/2016/Mega Cyrhjul.jpg

Oscar Nordquist från Jönköping testar ett cyrhjul.

Frisksportare från nio olika klubbar är representerade under helgen och en av medlemmarna som är på plats för första gången är tolvårige August Hellsten från Trosa Frisksportklubb.
– Min kompis har varit med på Megahelgen tidigare och tyckte att jag skulle åka med. När han berättade om det tyckte jag att det lät kul och nu när jag är här tycker jag att det är roligt att det är så mycket som händer – man kan både spela volleyboll, hoppa trampolin och hänga med kompisar, säger han.

Två andra som är på plats för första gången är Ali Agha Samim och Reza Safari som kommer från Afghanistan och har bott i Sverige ett år. Varje vecka tränar de parkour med Frisksportrörelsen i Motala och de fick chansen att följa med på Megahelgen.
– Idag har vi har provat gymnastik, volleyboll och trampolin. Det är nytt för oss och roliga aktiviteter att vara med på, säger Ali Agha och berättar att de är lite trötta eftersom de var vakna sent och spelade volleyboll tillsammans med de andra deltagarna första kvällen.

Reza och Ali Agha är på Megahelgen för första gången.

17-årige Iousif Toumeh från Motala är här för andra gången och han väljer att komma tillbaka för att träffa kompisar och träna.
– Frisksporten har gjort att jag lärt känna många kompisar och fått bra kontakt med folk från andra delar av Sverige. Jag och min kompis Markus åker tillsammans och man lär alltid känna nya kompisar på varje träff. Här på Megahelgen gillar jag att vara med på en massa aktiviteter; trampolin, cheerleading, volleyboll, paintball och parakrobatik – jag är med på allt, säger han.

Skrivet: 30 November, 13:23 av Sara Brunskog

Tillbaka