Artikelarkiv

Lärorik och rolig kurshelg på Stensund

En solig vårhelg i mars arrangerades årets vårkurs på Stensund. Närmare 40 kursdeltagare gick olika utbildningar och hade en rolig och lärorik helg tillsammans.

Deltagarna hade valt mellan kursinriktningarna trampolin­ledarutbildning steg 1, grundkurs i cheer­leading och "Frisksport Basic". Det var första gången en frisksportutbildning i cheerleading arrangerades och kursen leddes av ledare från Frisksport Värnamo som har en etablerad cheerleadingverksamhet. En av kurs­­del­tagarna var Maja Murtnes från Ljungsbro Frisksportungdom.
– Vi är fyra kompisar från vår klubb som är här. Vi har provat lite cheerleading innan men ville lära oss mer om hur man gör så att vi kan fortsätta hemma i klubben. Vi förstår mer nu och det jag tyckte var roligast var att kasta folk upp i luften, sade hon.

I kursen ”Frisksport Basic” fick deltagarna lära sig mer om frisksport.
– Det har varit lärorikt och roligare än jag trodde. Vi har bland annat lärt oss om frisksportens historia och testat på friluftsliv. Jag fick prova att hugga ved med yxa för första gången. Det bästa har varit att få lära känna nya kompisar, sade Nellie Heider från FK Skill som fick medhåll av kompisen Bettina Adelbrant Höglund;
– Det är alltid kul att lära känna andra som har samma intresse som man själv, sade hon.

Deltagarna kom från frisksportklubbar från olika delar av landet och förutom kurspass hann de med att umgås, skratta och leka lekar ihop på kvällarna. Helgen avslutades med en cheerleadinguppvisning till rungande applåder.

Skrivet: 18 April, 12:32 av Sara Brunskog

Tillbaka