Artikelarkiv

Invigning av ny skatehall i Linköping

Linköpings Frisksportklubb driver aktivitetshuset Hangaren och i början av september bjöd de in till en nyinvigning av skateparken som samlade många besökare i olika åldrar.

I stadsdelen Ryd i Linköping ligger aktivitetshuset Hangaren som sedan 2002 drivs av Linköpings Frisksportklubb. Här finns klätterväggar, café, konferensrum och framförallt en stor skatepark.

Mikael Larsson är verksamhetschef på Hangaren och nöjd över att ombyggnationen är färdig.

– Vi har renoverat och byggt om hela skatearenan och gjort den häftigare för att locka fler besökare. Vi har haft färre åkare en period och istället för att tappa hoppet bestämde vi oss för att bygga nytt och försöka skapa en ”snackis”. Vi har redan märkt att det finns ett stort intresse så all möda och slit har gett resultat, säger han.

Parken lockar åkare på skateboard, inlines, kickbike och MTB- och BMX-cyklar.

– De här sporterna är här för att stanna. När vi startade fanns det frisksportare som tyckte att de här aktiviteterna inte var frisksport, men jag tycker att alla sporter och att röra på sig är frisksport, säger Mikael som hoppas att ombyggnationen ska ge en nytändning i verksamheten och bland besökarna.

Under invigningskvällen pågick det event i hallen under flera timmar. Programmet var fyllt av tävlingar och uppvisningar, bland annat av världsmästaren i BMX Andreas Lindqvist. Barn och ungdomar i olika åldrar på kickbikes ville prova de nya ramperna och parken var fylld med rörelse och fart. 

På invigningen kom både medlemmar och personer som var här för första gången. Inte bara från linköpingsområdet utan från flera andra städer. Bland annat lockade resirampen, det är en svart, lite mjukare ramp där man kan testa olika saker utan att göra sig så illa. Det är ganska ovanligt med sådana här ramper vilket gör Linköpings skatehall intressant för många ute i landet.

Skrivet: 6 Oktober, 16:45 av Sara Brunskog

Tillbaka