Artikelarkiv

Frisksportarnas fjällvecka - mer än bara skidåkning

Söndagen den 4 mars kom 45 pigga och förväntansfulla seniorer till hotell Walles i Bruksvallarna. Det var återigen frisksportarnas årliga fjällvecka.

Årets vecka följde samma mönster som tidigare år. Ville man vara med på allt så hade man fullt upp hela dagarna igenom. Men man kunde också ta det lugnt och ta dagen i egen takt. Morgongympa, information om dagen, några ord att tänka på, vallatips, frukost, utflykter, middag och kvällsunderhållning. Ja, ni märker att det fanns att göra. Om det sedan inte räckte med skidturerna, kunde man ta sig en simtur i bassängen innan middagen.

Deltagarna bjöd på sig själva och stod för mycket av underhållningen. Bland annat gillesdanser, trubadurafton, musik på vvs rör (hemmagjord didgeridoo), dansuppvisning av polskor. Vi prövade också på att dansa polonaise. Några av deltagarna hade intressanta berättelser att delge. Sam Larsson berättade om vallafabriken som startade 1908 i Säfsnäs av hans släkting Carl Johan Larsson. Cineasten Per berättade om att driva en filmklubb. Efteråt fick vi nöjet att se filmen ”En oväntad vänskap”. Sista kvällen hade kommittén bjudit in naturfotografen och radiomannen Ingemar Lind som berättade om myskoxen.

De som planerat och gjort det möjligt för oss att få njuta av denna fina vecka med skidturer och en underbar gemenskap är Kerstin Larsson, Pirkko Renglin och Ingwar Winberg. Som vi tackar för en fint genomförd vecka.

Text: Agneta Löfwall & Alf Källermark Foto: Rolf Larsson

Skrivet: 5 Maj, 10:20 av Sara Brunskog

Tillbaka