Artikelarkiv

Frisksport Nyköping arrangerar stor beachvolleyturnering i sommar

I sommar är Nyköpings frisksportklubb medarrangörer till Swedish Beach Tour som är en stor rikstäckande beachvolleyturnering.

Swedish Beach Tour är svensk volleybolls elittour i beachvolley. Touren besöker nio platser i Sverige i sommar och varje evenemang brukar locka ca 11 000 besökare. Ett av sommarens stopp blir Nyköping och 10-12 augusti invaderas staden av den svenska beachvolleyeliten.
– Det är superkul att vi får hit Swedish Beach Tour, det blir en härlig show, säger Lena Tholse i Nyköpings Frisksportklubb som tillsammans med Nyköpings kommun står som arrangörer.

En av Sveriges främsta beachvolleyspelare är frisksportaren Linus Tholse som efter spel i andra klubbar nu valt att återigen tävla för Nyköpings Frisksportklubb.
I samband med arrangemanget byggs en arena upp mitt på torget och utöver de volleybollplanerna kommer även planerna vid Frisksportartorpet att användas. Till sommaren anläggs två nya planer vid torpet och i juni arrangeras en beachvolleyturnering för frisksportare från hela landet.
– Alla är välkomna till oss för att spela turnering den 3 juni och vi hoppas att många vill vara med, säger Lena Tholse.

Skrivet: 28 Februari, 14:33 av Sara Brunskog

Tillbaka