Artikelarkiv

Björboresan stor succé

Sista sommarhelgen? Forshelgen 2015 bjöd på både härlig sol, mysiga campingkvällar och massor av äventyr.

Närheten till naturen, gemenskapen och häftiga forsäventyr gjorde att ca 70 deltagare från många ställen i landet åkte hem efter sista augustihelgen med härliga minnen. Kärringforsen var i år ganska lagom stor, lagom kall och med lite för många stenar. Men å andra sidan - vad skapar bättre teamwork än att försöka ta sig loss från en sten gummibåten fastnat på?

Björboresan har arrangerats i snart 30 år av Falu FK och Värnamo FK, och bjuder in folk från alla håll i Sverige. Under en helg i slutet på augusti får frisksportarna uppleva allt som har med forspaddling att göra, i Kärringforsen i Dalarna, och tältar på naturcampingen intill älven.

För den som åkte gummibåt på årets resa kittlade det nog i magen och stänkte i ansiktet när man träffade de stora vågorna. Forspaddlingsskolorna för såväl nybörjare som erfarna blev också populära i alla åldrar, och trädet längst ner vid älven var perfekt att hoppa från i väntan på gummibåts-bussen.

Förutom forsäventyr bjöds det också på vacker, riktigt naturnära miljö och mysiga lägerkvällar. Inte ofta man får se norrsken i slutet på augusti, men det fick forspaddlarna se på fredagkvällen!

Hört i forsen: "Paddla mera!" "Akta stenen!" "Höger bak vänster fram!" "Paddla, paddla!" "Man överbord!" "Vi sitter fast!" "Paddla!" "Du, nu är det rätt mycket vatten i båten?" "Nu hoppar jag i!" "Här kommer en badring!" "Paddla!!"

Vi ses väl där nästa år igen?

Foto: Magnus Walldén, Claes Sahlberg och Gustav Malmborg

tl_files/Frisksportfoerbundet/Bildarkiv/Bjorbo/jockeiforsen.jpgtl_files/Frisksportfoerbundet/Bildarkiv/Bjorbo/massoravsakeriforsen.jpgtl_files/Frisksportfoerbundet/Bildarkiv/Bjorbo/vackerkvaell.jpg

 

Skrivet: 11 September, 12:45 av Josefin Sahlberg

Tillbaka