Artikelarkiv

Fartfyllt forsäventyr

I slutet av augusti fylldes Käringforsen i Dalarna av äventyrslystna frisksportare i gummibåtar, kajaker och flamingos(!).

Ungefär 60 frisksportare med äventyr i sikte intog den lilla naturcampingen utanför Björbo i slutet av augusti i år. Den ligger precis där Käringforsen börjar i Dalälven. Åldersspannet mellan deltagarna var 0-73 år och alla hade enormt roligt!

För den som ville lära sig paddla riktig forskajak ordnades det kanotskola med duktiga instruktörer. Här deltog ett tjugotal nybörjare, både vuxna och barn. De mer erfarna paddlarna surfade också på de stora vågorna eller besökte den lite häftigare Fänforsen.
Den som bara ville leka kunde åka med i gummibåtarna hela dagarna. I gummibåtarna kunde alla åka med, stora som små, och det skrattades och tjoades i de stora vågorna. Blöt blev man också. De modigare provade även forsen med diverse plastleksaker, såsom uppblåsbara flamingoringar.
Hade man åkt färdigt kunde man också gå och plocka svamp och blåbär i skogen runt campingen. De mindre deltagarna ordnade en bärförsäljning åt de andra deltagarna, något som många uppskattade att äta till den spritkökslagade frukostgröten.

Det bästa med Björboresan är att det finns något för alla. Har du inte varit med förut, eller kanske inte varit med på länge, så är du varmt välkommen nästa år! Kom själv eller ta med hela familjen.

Josefin Sahlberg
Foto: Olivia Norrfjärd Wangmo

Skrivet: 21 September, 11:27 av Sara Brunskog

Tillbaka