Notiser

Sara är ny förbundssekreterare i FUF

I slutet av augusti började Sara Brunskog, Motala Frisksportklubb, tjänsten som förbundssekreterare för Frisksportens Ungdomsförbund, FUF.

På vilket sätt har du varit engagerad i Frisksportrörelsen?
– Jag har varit medlem hela mitt liv och varit klubbledare, förtroendevald på klubb- och förbundsnivå, kursledare och deltagare på många kurser, träffar och läger.

Varför ville du bli förbundssekreterare?
– Det känns som en utmaning att få jobba för ett så nystartat förbund och väldigt roligt att få vara med och forma framtiden. Det känns kul att få chansen att jobba för något som jag brinner för – frisksporten har betytt så otroligt mycket för mig genom mitt liv och jag vill jobba för att fler ska få ta del av den känslan.

Varför tror du att du fick jobbet?
– Kanske för att jag har bra koll på frisksporten och vet hur vår organisation fungerar, både som medlem, ledare och förtroendevald. Dessutom har jag pluggat marknadsföring, är från mitt jobb som journalist van att uttrycka mig i tal och skrift och som egenföretagare är jag van att jobba självständigt.

Vilka blir dina arbetsuppgifter?
– Först och främst att jobba tillsammans med våra klubbar och distrikt – att stötta klubbar och förtroendevalda i styrelser och kommittéer. Att se vilka utmaningar som finns i frisksport-Sverige och stötta klubbarna så att vi kan rekrytera ledare och få igång mer verksamhet. Jag kommer också att söka bidrag, representera förbundet mot myndigheter och samarbetsorganisationer. Mina arbetsuppgifter kommer säkert att variera över tid och jag tror att jag får känna av under tidens gång vad jag behöver fokusera på och besluta det tillsammans med förbundsstyrelsen.

 

Kontaktuppgifter:

Förbundssekreterare: Sara Brunskog
Telefon: 072-016 32 50
Telefontid: Mån-tors kl. 09-14, övrig tid enligt överenskommelse.
E-mail: fuf.kansli@frisksport.se

Skrivet: 26 September, 18:10 av kansli

Tillbaka