Notiser

Ny frisksportklubb i Flen

Tack vare sommarens cirkusskoleturné har en ny frisksportklubb startats i sörmländska Flen.

I somras arrangerade Sörmlands Frisksportdistrikt veckolånga cirkusskolor på flera platser runt om i Sörmland. För första gången genomfördes en cirkusskolevecka i Flen efter att kommunens fritidskontor tagit kontakt med distriktet. 30 barn deltog och nu har en ny frisksporklubb startats upp i Flen.

Björn Friberg är ordförande i den nystartade klubben ”Frisksport Flen”.
– Cirkusskolan blev väldigt lyckad och väl mottagen, bland annat sände radio Sörmland live från gymnastikhallen. Nu när vi har barn och ungdomar som är intresserade av vår verksamhet är det klart att vi ska ha en klubb där också, säger han.

Den nystartade klubben kommer att starta sin verksamhet med att bjuda in alla cirkusskoledeltagare till en återträff då de också får bjuda med andra som kan vara intresserade.
– Vi ser det som en fortsättning på det som cirkusskolan startade i somras. Det är ju fantastiskt att redan ha en massa glada ungdomar som är intresserade och vill vara med och ha roligt. Vi hoppas att de tar med sig sina familjer och kompisar till återträffen och sedan får vi se på vilket sätt vi går vidare efter det. Vi ser det långsiktigt och jag tycker att framtiden ser ljus ut, säger Björn.

Skrivet: 6 Oktober, 15:55 av Sara Brunskog

Tillbaka