Notiser

200 barn och ungdomar gick cirkusskola

På fyra platser i Sörmland ordnades cirkusskola under sommaren. Omkring 200 barn i alla åldrar fick träna på trampolin, jonglering, enhjuling, akrobatik och tablåbygge.

De veckolånga cirkusskolorna avslutades med en föreställning för publik. Nytt för i år är att arrangören har valt att satsa på fler äldre barn i grupperna.

– Det är många elever som återkommer år efter år. Den här gången prövar vi därför ett nytt koncept där eftermiddagsgruppen går lite fortare framåt och har fler övningar, säger en av de ansvariga Petronella Wadle till Södermanlands Nyheter.

Konceptet har utformats av ansvariga pedagoger inom Södermanlands Frisksportdistrikt och delvis finansierats av ett stipendium från Skandias stiftelse Idéer för livet. Motiveringen är bland annat att Cirkusskolan på ett konstruktivt sätt bidrar till barn och ungdomars välbefinnande.

En av deltagarna är Eric Sundqvist, 14 år. Han berättar för SN att han har övat jonglering hemma sedan första dagen, och i slutet av veckan klarade han av att hålla tre bollar i luften.

Pontus Landström

Skrivet: 7 Oktober, 14:16 av Webbredaktör

Tillbaka