Notiser

Erik är ny ordförande i FUF

Både Frisksportens Ungdomsförbund, FUF, och Svenska Frisksportförbundet, SFF, hade förbundsmöten i somras. Kerstin Malm valdes på nytt till ordförande i Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund fick en ny ledare när mötet valde Erik Schooner till förbundsordförande.

Hur ser du på ditt nya förtroendeuppdrag?
– Jag är hedrad! Det är med vördnad jag axlar det ansvar och förtroende förbundet givit mig Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till era och mina förväntningar. Jag ser fram emot att få leda och utveckla förbundet tillsammans med förbundsstyrelsen och vår nyanställda förbundssekreterare Sara Brunskog.

Vad har frisksporten betytt för dig och på vilket sätt?
– När jag gick i högstadiet var jag väldigt blyg och kände mig ibland utanför men när jag fick åka på ungdomsträffar fick jag ”leva ut” utan att tänka på hur andra såg på mig. Jag var accepterad för den jag var och det gjorde mig trygg att till sist alltid vara den jag ville vara.

Vilka aktiviteter har du mest sysslat med inom frisksporten?
– Ungdomsträffar och kurshelger. Sedan 2002 har jag alltid haft något förtroendeuppdrag inom Frisksportrörelsen.

Är det något du skulle vilja skicka med till frisksportare ute i landet nu när du har chansen?
– För mig är det största inom Frisksportrörelsen våra riksläger, inget läger är det andra likt och de är uppskattade av deltagare, arrangörer och kommunerna vi gästar. I dagens media hör vi om våldtäkter på festivaler i vårt land, om män som tar sig friheter över kvinnors kroppar, men inte här. Våra riksläger kantas inte av sådana hemskheter och jag tror att det beror på att vi har en genuin respekt för varandra inom Frisksportrörelsen men även att vi är nyktra. Fylla är aldrig en ursäkt men en förklaring. Det vi har med våra riksläger är något fint som ska bevaras!

 

Vilka är de tre bästa sakerna med frisksport?

1. Vännerna, mina närmaste vänner har jag lärt känna inom frisksporten.

2. Mångfalden i verksamheten, ena stunden är det vilda äventyr i en fors och i nästa stund är det djupa diskussioner.

3. Utvecklingen, det jag lärt mig på alla kurser, läger och träffar har jag haft stor användning av i mitt jobb. Jag är en bättre ledare tack vare frisksporten.

 

Text: Karin Paust Foto: Simon Webeklint

Skrivet: 17 Oktober, 14:44 av Sara Brunskog

Tillbaka