Frisksportkalendern

Vårkurs i Värnamo

6 Mars - 8 Mars


Välkommen till Värnamo för en inspirerande kurshelg! Vi erbjuder kurser som pågår både halvdag, heldag och hela helgen. Varmt välkommen att anmäla dig!

Helgkurser:

Helgkurserna börjar kl 18.00 på fredagen och slutar kl 13.00 på söndagen.

Trampolin steg 1 (Ledarutbildning)
Kursen vänder sig till dig som vill bli trampolinledare. Vi går igenom grundövningar, passningstekniker och lär oss att lära ut övningar upp till och med volt. 
Kursledare:
Pauline Busk

Cirkus och akrobatik (Ledarutbildning)
En kurs för dig som vill bli cirkusledare eller redan är det och vill utveckla dina kunskaper. Vi lär oss olika jongleringsdiscipliner, parakrobatik och grunderna i tissue (tyg).
Kursledare:
Alrik Lundin, Melinda Kant, Mattias Kant

Endagskurser:

Lördag 7 mars kl 9.00-16.00:

Frisksport Basic (Ideologisk utbildning)
Det här är en "grundkurs i Frisksport". Ideologi, lekar, ledarskap - en rolig och lärorik utbildningsdag där du träffar nya vänner och lär dig mer om Frisksport.
Kursledare: Sara Brunskog

Lördag 7 mars kl 9-12 eller 13-16:

HLR och sportskador
Under tre timmar får du lära dig hjärt-lungräddning samt första hjälpen vid olika typer av sportskador, till exempel fallskador och stukade fot- och handleder. Vi går även igenom hur man är förberedd på incidenter hos deltagare med diabetes.
Kursledare:
Instruktör vid företaget Cardio Säkerhet"Egen kurshelg"
Om du vill gå en kurs som är hel- eller halvdag (Basic eller HLR och sportskador) går det bra att komma kvällen innan och/eller stanna kvar för kvällsaktiviteter och/eller fler kurspass. Om du sätter ihop en egen helg är du flexibel på så sätt att du kan välja när du kommer och vad du vill vara med på. Det är viktigt att du skriver i anmälan när du kommer och åker. Kostnaden för helgen anpassas efter hur mycket du är med. Extra måltider kostar 75 kr/st och logi 50 kr/natt.

Extra kurspass att välja bland:
Fredag 19.30-21: Föreläsning om kost, träning och hälsa med May-Lehn Johansson, hälsocoach. Hur ska man äta och träna för att må bra?

Lördag kl 9-12/13-16: Träningspass. Vi kör fyspass med styrke- och konditionsträning.

Lördag kl 18-20: Passteknik gymnastik – vi går igenom passningstekniker för bland annat kullerbyttor, hjulning, handvolt och flickflack.

Söndag kl 09.30-12: Föreläsning Polisen – tips och kunskap till dig som ledare. Vi får svar på frågor som ”när ska jag ringa 112?”, ”vad säger jag då?”, ”vad ska jag som ledare göra tills ambulans/brandkår/polis är på plats?”.


Allmän information:

Datum: 6-8 mars
Plats:
Tinas Ö, Värnamo
Boende:
Golvlogi.

Åldersgräns: 14 år (13 år för Frisksport Basic)
Anmälan senast: 24 februari 2020
via det här formuläret.
Huvudledare:
Lovisa Törnvall
Kostnad:
Helgkurs:
800 kr , all mat ingår
Frisksport Basic:
250 kr, lunch och middag ingår.
HLR och sportskador:
250 kr, lunch ingår.

Om du anmäler dig till Frisksport Basic eller HLR och sportskador och vill komma kvällen innan och/eller stanna kvar för kvällsaktiviteter är du självklart välkommen att vara med. Kvällarna är kostnadsfria, extra måltider kostar 75 kr/st och logi 50 kr/natt (du anger i anmälningsformuläret när du kommer och åker).

Kurserna är öppna för medlemmar inom Frisksportrörelsen. Alla kurser har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Eventuell avbokning måste göras innan sista anmälningsdag (24/2) annars faktureras kurskostnaden.

Tillbaka