Frisksportkalendern

Vårkurs på Stensund

8 Mars - 10 Mars

 

Välkommen till vårkurs på Stensund - en utvecklande och rolig helg för frisksportledare från hela landet!

Klättring - Grönt kort
I samarbete med Svenska Klätterförbundet erbjuder vi en kurs för dig som vill ta licensen grönt kort. Kursen leds av en auktoriserad instruktör där alla under säkra former får träna på att klättra, säkra, falla och ta emot fall. Säkring förevisas och lärs ut med både hjälplåsande och icke hjälplåsande broms. Repklättringen varvas med bouldring och alla får lära sig att passa ("spotta") en bouldrare för att underlätta landning. Kursdeltagarna får ta del av klätterteknik och roliga klätterövningar.
Kursledare: Johanna Wernqvist, Svenska Klätterförbundet

Klättring - Rött kort
I samarbete med Svenska Klätterförbundet erbjuder vi en kurs för dig som vill ta licensen rött kort. Kursen leds av en auktoriserad instruktör. Det här är kursen för dig som redan har gått topprepskurs (grönt kort) och känner dig säker på både klättring och säkring på topprep. Du kan nu få chansen att lära dig ledklättra och om kurs och uppklättring går bra kan du då få ditt ledkort (rött kort).

Kursledare: Johanna Wernqvist, Svenska Klätterförbundet

Frisksport Basic
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om frisksportens ideologi och organisation. Du får även öva på att leda grupper. Det här är en bra utbildning för dig som åker på kurs för första gången och vill träffa nya vänner och lära dig mer om frisksport! Kursen ger behörighet till Nyårskursens steg 1.
Kursledare: Johannes Westman

Trampolinledarutbildning steg 2
I den här kursen ligger fokus övningsmässigt på metodik och teknik för avancerade enkelvolter i samtliga stilarter och med skruv. Utbildningen sträcker sig till och med 1 3⁄4 volt framåt i pikerad stilart. De praktiska delarna kompletteras med tränings- och tävlingslära. 
Kursledare: Paula Nordöen

Utbildning i medlemsregistret MyClub
Passa på att lära dig mer om vårt medlemsregister! Vi tittar bland annat på hur man kan använda kalendern och göra närvaroregistrering på aktiviteter, vilket kan underlätta för ledare i klubbarna. Vi går också igenom registrering av medlemsavgiften. Utbildningen är bara på lördagen mellan kl 10.00-15.00 och kostar 100 kr inkl lunch. Medtag egen dator.

Cirkusledarutbildning
Kursen för dig som vill bli cirkusledare i din frisksportklubb. Under utbildningen kommer vi att gå igenom hur du lär ut grunderna i jonglering, kiwido, diabolo, akrobatik, tissue och annat smått och gott inom cirkusens värld. Vi går igenom vad det innebär att vara en bra ledare och hur du tar hand om lättare skador. Efter den här kursen är det din tur att föra kunskapen vidare!
Kursledare: Attila Andersson och Elin Englund

Datum: 8-10 mars
Plats: Stensunds folkhögskola utanför Trosa i Södermanland
Åldersgräns: 14 år
Anmälan: senast 28 februari via det här formuläret.
Logi: Golvlogi (Du tar själv med dig liggunderlag/madrass samt sovsäck/täcke och kudde.)
Kostnad: 800 kr. I kursavgiften ingår mat för hela helgen och golvlogi.

Begränsat antal platser till alla kurser!

Kurshelgen riktar sig endast till medlemmar i Frisksportrörelsen. Läs mer om att bli medlem här!


Tillbaka