Frisksportkalendern

Nyårskurs på Stensund

2 Januari - 6 Januari

 

Alla kan bli ledare!

Välkommen till Frisksportrörelsens högsta ledarutbildning! På nyårskursen tränar du ledarskap i en otroligt givande och tillåtande miljö. Praktiska ledarövningar som gör att du växer varje dag varvas med ideologipass, föreningskunskap och en stor dos teambuilding - eftersom vi vet att en bra gemenskap är grunden för utveckling.

Ledarskap
Varje storslagen idé, varje engagerad person och grym ledarförebild har börjat någonstans. Nyårskursen är en utbildning men också en plats, där idéer föds. Som deltagare får du en fantastisk grund för att bli ledare – också möjligheten att lära dig mer om Frisksport, utvecklas som person, inspireras till engagemang inom frisksporten och skaffa dig ett nät av nya vänner runt om i landet.

Allmän frisksportledarutbildning steg 1
En grundläggande utbildning i ledarskap, frisksportideologi och föreningskunskap.
Ger dig en bra insikt i frisksportrörelsen samt utvecklar ledarskapet på en personlig nivå. Mycket fokus på praktiska övningar, bland annat i idrott och friluftsliv. Åldersgräns 16 år. Förkunskap: Frisksport Basic/Påskkurs  

Allmän frisksportledarutbildning steg 2
En fortsättningskurs i ledarskap och ideologi. Lär dig mer om hur du talar inför andra, hur du planerar och genomför ett större arrangemang. Upplev friluftslivet på riktigt under en natt kring lägerelden och utvecklas i en härlig gemenskap. Många praktiska övningar för erfarenhet till att ordna ungdomsträffar eller läger ute i klubbarna. Förkunskap: Steg 1.

Årets Nyårskurs äger rum precis efter nyårsfirandet, den 2 till den 6 januari, på vårt vackra Stensund med slott, hav och natur. Arrangör är Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund. Ett antal utbildade frisksportledare jobbar ideellt med kursen, tillsammans med ett personalteam i köket, allt i samarbete med Stensunds Folkhögskola.

Kom själv, med en kompis eller skicka någon från din klubb på Nyårskursen!

Datum: 2-6 januari
Plats: Stensund, Trosa
Åldersgräns: 16 år (dispens för 15-åringar kan efter ansökan eventuellt beviljas)
Förkunskapskrav: Steg 1: Frisksport Basic/Påskkurs. Steg 2: Steg 1
Avgift: 1 200 kr

Anmälan: sista anmälningsdag har passerat. För ev efteranmälan kontakta huvudledaren.
Huvudledare: Rasmus Gustafsson, rasmus.gustafsson@frisksport.se, 072-228 27 32

Tillbaka