Frisksportkalendern

Höstkurs i Motala

4 Oktober - 6 Oktober

 

Helgkurser:

Frisksport Basic (Ideologisk utbildning)
Det här är en "grundkurs i Frisksport". Ideologi, lekar, ledarskap - en rolig och lärorik helg där du träffar nya vänner.

Trampolin steg 1 (Ledarutbildning)
Kursen vänder sig till dig som vill bli trampolinledare. Vi går igenom grundövningar, passningstekniker och lär oss att lära ut övningar upp till och med volt.
Ledare:
Pauline Busk, Örebro FK. Pauline är Frisksportrörelsens huvudutbildare inom trampolin och är en uppskattad och erfaren kursledare.

Cheerleading (Färdighetsutbildning)
Det här är en kurs för alla som vill ha en rolig helg fylld av cheerleading! Kursdeltagarna får lära sig mer om cheerleadingens olika moment som akrobatik och lyft. Kursen riktar sig både till dig som är ny och dig som redan utövar sporten. Det blir en helg fylld av höga lyft och härlig energi.
Ledare:
Emelie Dahlin och Attila Andersson, Värnamo FK. Emelie och Attila har varit med och startat upp Värnamo FK:s hela framgångsrika cheerleadingverksamhet.

Helgkurserna börjar kl 18.00 på fredagen och slutar ca kl 13.00 på söndagen.

 

Endagskurser:

Lördag 5 oktober kl 10.00-17.00:

Ledarutbildning i barn- och familjegympa
Lär dig leda barn- och familjegympa! Du får chans att ta del av hur Motala FK jobbar med sin familjegympa och du får tips på olika övningar för att kunna starta egen verksamhet i din klubb.
Ledare:
Mats Johansson, Motala FK. Mats är lärare i idrott och hälsa och har varit familjegympaledare sedan 1989. Han är också förbundsordförande i Svenska Frisksportförbundet.

Sociala medier
Hur kan din frisksportklubb dra nytta av sociala medier och hur gör du? Tillsammans lär vi oss hur man publicerar i vanliga forum som Facebook och Instagram och vad vi behöver tänka på när vi till exempel publicerar bilder eller sprider information. Workshop med tips, trix och stort utrymme för att ta med sig aktuella frågor från just din klubb. Ta med dig egen dator eller surfplatta.
Ledare: Jeanette Folkegård, Eskilstuna FK. Jeanette jobbar som digital strateg på Eskilstuna Kommun.

Söndag 6 oktober kl. 10.00-15.00:

My Club
Lär dig vårt medlemssystem! Kurs för dig med ansvar för klubbens medlemsregister. Medtag egen dator/surfplatta.
Ledare:
Jesper Antonsson, Motala FK. Jesper är förbundsstyrelseledamot i Svenska Frisksportförbundet och huvudansvarig för vårt medlemsregister.

 

Allmän information:

Plats: Motala
Boende:
Golvlogi. Det finns begränsat antal sängplatser (20 minuters gångväg från kurslokalerna)
.
Mat:
All mat under helgen ingår.
Åldersgräns: 14 år
Anmälan senast:
12/9 via det här formuläret. OBS: Förlängd anmälningstid till den 22 sep!
Kostnad:
Helgkurs:
800 kr
MyClub:
100 kr, lunch ingår.

Sociala medier:
100 kr, lunch och middag ingår.
Barn- och familjegympa:
200 kr, lunch och middag ingår.

Kurserna är öppna för medlemmar inom Frisksportrörelsen. Alla kurser har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Eventuell avbokning måste göras innan sista anmälningsdag (12/9).

Tillbaka