Frisksportkalendern

Frisksportarnas fjällvecka

4 Mars - 11 Mars

Den 4/3 – 11/3 2018 (söndag - söndag) åker vi till Walles Fjällhotell, Bruksvallarna i Härjedalen. Längst ner på den här sidan finns en pdf för nedladdning med bilder och info om veckan.

Hotellet har hög standard med gott om utrymmen för gemensam samvaro. Ett extra plus är pool och matsal med utsikt över fjällen. Terrängen är lämplig för vana och mindre vana skidåkare och det finns spår med varierande längd. Hotellet ligger vid trädgränsen så man kommer direkt ut på fjället. Vid sämre väder åker man ned i skogen. Varje dag ordnas skidturer av olika längder som leds av våra egna turledare. Programmet i övrigt kommer liksom tidigare år att innehålla morgongymnastik, morgonsamling, bildvisning, frågesport, dans, underhållning mm.

Det finns inget krav på medlemskap i Svenska Frisksportförbundet för deltagande, men alla frisksportarrangemang är tobaks- och alkoholfria.

Olika boendealternativ:
Dubbelrum (wc/dusch/TV) 6 000 kr/person
Dubbelrum mini (wc/dusch/TV) 5 500 kr/person
Enkelrum (wc/dusch/TV) 6 900 kr/person
Ange i anmälan vilket boendealternativ du önskar. Eftersom vissa rum finns i begränsat antal gäller först till kvarn…. (Räknas när anmälningsavgiften är betald.)

I avgiften ingår även frukost, smörgåspaket och dryck till lunch samt middag på kvällen. Middagen består av salladsbord/buffé, huvudrätt och efterrätt samt kaffe. Det går att välja vegetarisk kost eller husmanskost, men även ett mellanting som består av fisk och i övrigt vegetarisk kost. Det valda alternativet gäller hela veckan. Allergi eller överkänslighet mot vissa födoämnen bör anges i anmälan.
Se gärna hotellets hemsida för mer information (www.walles.se).

Skidutrustning kan hyras hos Walles och vi är lovade 20 % på priserna. Vallabod finns på hotellet och spårcentral finns i nära anslutning till hotellet. För att utnyttja de 30 mil preparerade skidspåren samt skidbussen som kör till närbelägna områden krävs ett spårkort. Pris 310kr för 6 dagar (år 2017. 2018 års priser ej klara) och ingår inte i avgiften. Man behöver inte köpa spårkort för hela veckan utan kan köpa för några dagar om man vill. Träningsspåren i Bruksvallarna är gratis. Med spårkortet kan man också åka buss till utförsåkningsanläggningarna i Ramundberget eller Funäsdalen.

Kostnad för resan tillkommer. Var och en beställer själv sin resa. Vi känner till följande bussresealternativ:
Fjällexpressen (www.fjallexpressen.se eller tfn 031-700 88 02) har bussturer från Malmö, Göteborg till Idre. Ej klart ännu om den går till Bruksvallarna.
Härjedalingen (www.harjedalingen.se eller tfn 0651-100 00 alternativt 070-594 11 99) har bussturer från Stockholm till Bruksvallarna.
Härjedalingen bussbolagen kör till Bruksvallarna och där hämtar hotellets minibuss oss (kostnad 80 kr t.o.r.). Räkna med att bussarna går dagtid och kommer till Bruksvallarna på söndagskvällen. För pris och tidtabell hänvisas till respektive företag, alternativt kontakta Fjällresegruppen.

Sista anmälningsdag och inbetalning av anmälningsavgiften på 500 kr är den 27 december 2017. Slutbetalning senast den 29 januari 2018.
Plusgironummer 41 02 30-7. Frisksportarnas Vintervecka. Glöm inte ange ditt/era namn på ”Meddelande till betalningsmottagaren”.

Hotellets avbokningsregler gäller: Innan 2 jan 2018 fri avbokning anmälningsavgift återfås. Innan 1 febr avbokning anmälningsavgift återfås ej. Innan 16 febr . avbokning mot 50% av priset. Därefter avbokning mot 100% av priset. Walles säljer en avbeställningsförsäkring för 250 kr. Vi rekommenderar att ni kontrollerar med ert hemförsäkringsbolag eller om ni betalar med kort via internet vad de har för villkor för avbeställningsskydd.

Anmälan till Ingwar. Nytt för 2018: Plats reserveras när anmälningsavgiften är betald. Eventuell avbokning görs till Ingwar.

Kontakt:
Kerstin Larsson kerstin.larsson@frisksport.se (0703-14 19 54)
Pirkko Renglin pirkko.renglin@comhem.se (0705-15 56 97)
Ingwar Winberg winberg.pixbo@gmail.com (0705 – 88 19 23)

Tillbaka