Frisksportkalendern

Fjällvandring i Grövelsjöfjällen

28 Juni - 2 Juli

Välkommen till en härlig frisksportresa till Grövelsjöfjällen!

I vackra Grövelsjöfjällen vandrar vi några dagar i början av sommaren. Området är barnvänligt och därför passar det bra för hela familjen att följa med. Olika grupper kommer att kunna gå leder med olika svårighetsgrad. Vi bor på vandrarhem och lagar mat både där och ute i naturen. Varmt välkomna till en friluftsupplevelse för alla åldrar!

Upplägg: Vi kommer att bo i stuga eller vandrarhem och tillsammans uppleva vildmarksäventyr i fjällurskog och på kalfjäll. Vi kommer att vandra olika fjällturer, dagsturer i fjällmiljö.

Under kursdagarna skaffar vi oss de erfarenheter vi behöver för att bli trygga med klädsel, orientering, utrustning och hur detta fungerar i olika väder. Mat kommer att tillagas och ätas både utomhus och i stugmiljön av deltagarna själva

När: 28 juni-2 juli. Samling vid Grövelsjögården, Dalarna onsdag middag. Avslutning i Grövelsjön i Dalafjällen söndag morgon.

Resa: Egen bil eller samåkning. Kollektivt åker du tåg till Mora och buss vidare till Grövelsjön.

Kostnad för boende och kursinnehåll:
Vuxen: 400 kr
Ungdom 11-17 år: 100 kr
Barn under 10 år: gratis
Du svarar själv för din resa och mat.

Före kursen kommer ett kurskompendium att skickas ut till de anmälda för förstudier och information.

Preliminärt program:
Onsdag 14.00 Samling i Grövelsjögården. Inkvartering, kursstart. Halvdagstur på fjället.
Torsdag: Grövelsjön. Fjällvandringar längre eller kortare turer på fjället.
Fredag: Dagstur, heldag i fjällmiljö.
Lördag: Heldagstur med toppbestigning eller längre vandring. Ev med båttransport (extra kostnad för enkel tur är 150 kr, för tur och retur kostar det 200 kr)
Söndag: Avslutning, utvärdering, hemresa.

Ett resultat av kursen hoppas vi ska bli mer friluftsliv i frisksportklubbar och -distrikt. Tanken är att en eller ett par familjer kan ta med några till och plötsligt har man en klubbaktivitet. Det finns mycket spännande att uppleva i naturen. Gör det tillsammans - bilda en friluftsgrupp!

Anmälan: senast 30 april till olle.sahlberg@frisksport.se  Anmälningsavgift betalas till bg 5723-2050 efter bekräftelse på inkommen anmälan (begränsat antal platser).
Vill du hyra kängor eller ryggsäck går det att ordna: jonasj74@gmail.com

Frågor: Olle Sahlberg 073-066 99 01

Arrangör: Värnamo FK Vildmark

Tillbaka