Till förbundet:

Nyheter

Tredje tidningsartikeln - Äntligen dags!

Den 14 maj får du nästa nummer av tidningen Frisksport. Men redan nu kan du läsa artikeln här...

Den 7-14 juli är det dags. Då infaller årets bästa vecka: Rikslägret. Med över tvåhundra programpunkter finns här något för alla. Idrott som volleyboll, orientering, trampolin och motionsgympa. Själslig spis som musik, dans, kultur, utflykter och föreläsningar. Du väljer i vad och hur mycket du vill delta. Allt ingår. Välkommen till Vara!

Du som gillar att vara aktiv kan hålla igång hela dagarna. Alla får och kan vara med. Varför inte gympa i olika former tre gånger dagligen samt en gång vid midnatt? Eller vara med i den hellenska mångkampen och stafetten, unika för frisksporten med sin kombination av fysiska och teoretiska moment. Kul och annorlunda! Förutom de sporter som alltid ingår i rikslägren introducerar vi också LM i Speedclimbing; att klättra uppför en klättervägg så fort som
möjligt.

Vill du hellre ta det lugnt, bada och umgås med kompisar, gamla och nya, så gör du det. En av de fina sakerna med rikslägren är att du själv väljer i vad och hur mycket du vill delta.

Bland veckans föreläsningar kan nämnas Sivan i Vara, riksberömd för sina ostar, löpstjärnan Evy Palm, Carl-Magnus Bengtegård som berättar om västgötar och vårt speciella språk, Varis Bokalders om miljövänligt byggande och vad vi själva kan göra hemma samt Pontus Thorsson som berättar om ljudmiljöns betydelse för människan. Dessutom kommer det att finnas workshops där du kan pröva på EFT (smärtlindring via beröring), afrikanska trummor, squaredance, hjärt-lungräddning mm.

Kvällarna bjuder på varierad underhållning som allsång, dans, lägerbål och mycket annat. Ungdomarna har sitt eget  program med såväl skoj som allvar: Nattfik, disko och Vem kan slå Erik och Arne. För de yngre barnen finns också ett rikt program med FrisksportKul, Expedition Junior, pyssel, knattekamp, underhållning och sagostund.

RM i orientering
Avgörs som vanligt första söndagen på rikslägret. Anmälan senast 1 juli. Inbjudan med klassindelning,
banlängder mm hittar du på www.frisksport.se/vara2012 (Publiceras i samband med tidningens utgivning). Du kan också ringa 0510-91644 för information och anmälan.

Ta med en kompis/familj!
Visst har du också kompisar, kanske hela familjer, som inte brukar åka på rikslägren, men som skulle passa in och trivas väldigt bra? Ta då med dem till Vara i sommar! Antingen hela veckan eller om de har lust att komma några dagar och känna sig för.

Återvändardag
Söndagen den 8 juli hoppas vi få träffa dig som förut brukade delta i rikslägren, men som inte varit med på några år. Kanske åkte du varje år som barn och tonåring och har nu egna barn som också borde få uppleva lägrens tjusning? Vi har dukat upp ett program som vi tror passar för ett besök. Så ta med familjen eller en vän och kom tillbaka - vi saknar er! Och du som aldrig missar ett läger: Hör av dig till gamla rikslägervänner som vi inte har sett på några
år och hälsa dem välkomna tillbaka!

Ny på läger
För dig som inte har varit på riksläger förut har vi lagt till programpunkten Ny på läger, där vi går igenom programmet och berättar hur allt fungerar. Söndag den 8 juli kl. 10.30.

Boende
På lägrets camping bor du i tält, husvagn eller husbil. För ungdomar födda 1999 eller tidigare finns ett särskilt ungdomsläger. Campingområdet öppnas för lägerdeltagare fredagen den 6 juli kl.16.00.

För inomhusboende kontakta Vara Vandrarhem, 0512-579 92 / vandrarhem@vara.fhsk.se, eller turistbyrån i Vara, 0512-107 80 / info@vastgotalandet.se.

Anmälan
Du behöver inte anmäla dig i förväg till rikslägret utan det är bara att komma dit och stanna så länge du har lust. Helst ser vi dock att du anmäler dig via lägrets hemsida och betalar i förväg, därför får du rabatt vid föranmälan. Föranmälan stänger den 1 juli, så för att få rabatten måste du anmäla dig innan dess. (Öppnar i samband med tidningens utgivning)

Avgifter
Att vara med på rikslägret är väldigt billigt med tanke på allt som ingår, jämför gärna med andra idrottsläger, musikfestivaler etc!

  Hel vecka  
  medlem ej medlem webrabatt **
Familj * 1700 2100 -100
Vuxen, född -1986 850 1050 -100
Ungdom, född 1987-2004 450 550 -50
Ungdomspaket *** 1100 1200 -100
Barn, född 2005- 0 0  
  Per dygn  
Familj 400 500  
Vuxen 250 300  
Ungdom 100 150  
Barn 0 0  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
* gifta eller sammanboende och deras barn födda 1987 eller senare, boende på samma adress
** vid föranmälan via internet senast den 1/7
*** inkl. frukost och middag

Deltagande i lägrets aktiviteter och tävlingar (utom LM i golf) ingår i lägeravgiften.

Mat
Om du inte vill laga mat kan du köpa frukost och middag i lägerrestaurangen, antingen enstaka mål eller - allra enklast - genom att köpa matpaket.

  Hel vecka Webrabatt
Vuxen och ungdom 700 -50 kr
Barn, född 2005-2009
500 -50 kr
Barn, född 2010- 0 0

 

 

 

 


I fiket på lägercentrum kan du också köpa lättare maträtter, fika, glass, våfflor mm.

Betalning
Kreditkort (VISA och Mastercard) kan användas för betalning av lägeravgiften och i lägrets fik.

Trådlöst nät
Trådlöst internet finns på lägercentrum och ingår i lägeravgiften. Användarnamn och lösenord får du i Info. Där kan du även lämna in din telefon eller surfplatta för laddning, mot en mindre avgift.

Vill du hjälpa till?
Vi tar gärna emot medhjälpare till barnverksamheten. Kanske har du egna barn eller barnbarn som skall vara med där och har lust att hjälpa till som ledare? Maila oss på vara2012@frisksport.se!

Mer info
Följ planeringen för lägret via rikslägerbloggen, på www.frisksport.se/vara2012 och på www.facebook.
com/vara2012.

Rikslägret är naturligtvis, som alla frisksportaktiviteter, fritt från alkohol, tobak och andra droger!

Skrivet: 27 April, 13:27 av Johan Schröder

Tillbaka