Till förbundet:

Lägerområdet

Stensund ligger utanför Trosa i sörmlandsskärgården. Nära storstaden Stockholm, nära Södertälje och Nyköping, nära småstadsidyllen och sommarstaden Trosa, men ändå en bit ifrån.

Några kilometer utanför Trosa, vid havet, ligger Stensunds folkhögskola. Åker du dit med bil eller cykel är det skyltat från vägen mellan Vagnhärad och Trosa, och från Trosa centrum. Bilister som kommer från E4 svänger av vid avfart mot Trosa och Vagnhärad.

Närmaste tågstation är Vagnhärad. Därifrån rekommenderas bil (eller taxi) då det inte finns lokalbuss till Stensund och för de flesta är det för långt att gå. Länstrafiken kör bussar till Trosa och Vagnhärad (bland annat från Södertälje och Nyköping).

De flesta deltagare på rikslägret bor i tält eller husvagn på lägerområdet. De flesta har eget tält, vissa klubbar har gemensamma klubbtält för sina deltagare. Du behöver inte boka plats för tält eller husvagn, och kommer du tidigt kan du lättare välja plats. När mottagningen öppnar meddelas snart.

Campinganvisningar

Det är tillåtet att nyttja el till en kostnad av 40kr/dygn utöver ordinarie lägeravgift. Det går ej att förboka platser på området. Det är inte tillåtet att ansluta flera enheter till samma uttag. Där det finns en el-stolpe är det endast tillåtet att campa om man har för avsikt att ”köpa” el. För att utnyttja en elplats ska du kontakta en funktionär först. Ställ din campingenhet på anvisad plats, vid tveksamheter kontakta funktionär före uppställning för att slippa onödig irritation.

Det är absolut förbjudet att blockera brandgator. 4 m mellan alla campingenheter. Brandsläckare finns utplacerade på området. All eldning förbjuden förutom på anvisad plats.

Latrin och gråvattentömning finns i wc-länga intill dusch-huset. Handikapp-wc finns intill duschhuset ihop med wc-längan.

Tänk på att vi har begränsat med varmvatten, stäng av duschen medan du schamponerar dig. Av praktiska själ, räkna inte med att det finns varmvatten till diskbänkarna (det räcker inte).

Sopstation finns strax intill duschhuset.