Till förbundet:

Juniorer

Är du ny på lägret eller bara nyfiken? Träffa oss 13:00 på söndagen 5/7 utanför Informationen och lär dig mer om vad man kan göra under veckan.

Det ska vara lätt att se oss! Titta efter din skylt (skeppsråtta, pirat eller kapten) och oss ledare.

För dig som vill vara med i seglarskolan ska du också komma och anmäla dig under söndagen 5/7. Info stänger 19:00.

Fasta tider

Skeppsråttor (0-5 år) och Pirater (6-8 år), kl 10-11

För dig som är lite yngre kommer det finnas spännande aktiviteter att ta del av under veckan. Vi kollar vad som finns i vattnet, snickrar och lär oss om hur man ska vara vid och på vattnet.
Vi samlas alltid vid vårt tält på kullen.

Som pirat kan du också välja att bara gå i Piraternas Sjövettskola. Där vi lär oss om knopar, sjöräddning, vett och etikett på havet och mycket mer som har med båtar att göra! Under veckan kommer du även få chansen att prova på att segla. Vi håller på till 12:00.
Vi samlas på stranden.

Kaptener (9-13 år), 13:30-15:30                        

Kaptenernas Seglarskola

Kom och lär dig segla optimistjolle under veckan! Du får lära dig alltifrån att rigga jollen till de olika seglingssätten. Veckan avslutas med en regatta där du får chansen att briljera med dina nyfunna seglarkunskaper.
Vi samlas på stranden.

Observera att kravet för att få vara med och genomföra denna aktivitet är att du kan simma minst 200 meter.

Föranmälan krävs! Ta med dig flytväst om du har en egen.

Regatta

I år kan du som är mellan 7-13, och kan simma 200 meter, vara med och lära dig segla jolle under veckan. Vi går igenom grunderna på land och testar sen hur det fungerar ute på vattnet. Veckan avslutas med en liten regatta. De minsta kan delta i en egen mini-regatta med egenbyggda barkbåtar.

FrisksportKul

I FriskportKul kan du som är mellan 3 och 9 vara med och latja med boll, snickra, utforska vattnet och mycket annat under veckan.

Pyssel

Pyssel- och aktivitetsavdelningen kommer ha öppet för alla en stund varje dag där du kan skapa och låna spel. Och så vi tar med oss papper och färger till dansbanan de kvällar det är aktiviteter där.

Alster från pysselverkstaden

Sagostund

Varje kväll avslutar vi med en saga. Och i anslutning till lägerbålet så startar vi med ett för de mindre.

Bollskola

Under söndagen 5/7 kickar vi igång med en liten bollskola för de yngre. Vi samlas på fotbollsplanen.

Pysseltält vid dansbanan

De dagar det är kvällsaktiviteter vid dansbanan finns även vi på plats med roliga pyssliga aktiviteter.

Fångarna på Slottet

En uppdaterad variant av skattjakt, där barnen får utföra uppdrag som leder dem till skatten.
Samling utanför slottet. Alla barn upp till 9 år är välkommna!

Mini-Lägerbål

På tisdag kväll kör vi ett eget litet lägerbål så kom och var med och uppträd med något du vill göra eller bara var med och njut av en liten sångstund. Alla är självklart välkomna på detta, stora som små! Glöm inte något att sitta på. Plats: Grytan

Knattekampen

En klassiker för alla yngre som man inte får missa. Glass till alla duktiga tävlande.

Spökvandring

Även i år har vi en kuslig spökrunda! Medan du väntar på din tur berättas spökhistorier utanför slottet, du får gärna lyssna även fast du inte tänker gå spökrundan. Så förbered dig på att bli riktigt skrämd, och kanske även få ett gott skratt. För dig som vågar är det samling utanför slottet. Allt detta sker på föräldrarnas ansvar. Ni föräldrar är också hjärtligt välkomna (om ni vågar). Vill du gå själva rekommenderar vi att du är över 9 år.

Vattenkrig

Eftersom att temat för veckan är vatten kommer vi självklart ha vattenkrig! Så glöm inte vattenpistolen. Alla åldrar stora som små är hjärtligt välkomna till detta event!

Hoppas vi syns i sommar!