Riksläger

Sport, kultur och gemenskap!

Varje sommar, vecka 28, bjuder Frisksportrörelsen in till Riksläger. Alla är välkomna och på rikslägret finns det något för alla – stora som små, sportiga som kulturella. Veckan bjuder på massor av aktiviteter bland annat idrottstävlingar, träningspass, föreläsningar, familjeverksamhet, ungdomsaktiviteter, seniorprogram, barnaktiviteter och kvällsunderhållning. Hela veckan genomsyras av frisksportanda och självklart är lägret alkohol-, tobaks- och drogfritt. Motion och hälsa står i fokus men även om det arrangeras många tävlingar så är det viktigare att alla får vara med än att vinna.

Rikslägret anordnas av olika distrikt och flyttar runt i Sverige varje år. Vart femte år är det dock alltid på Stensund där Frisksportrörelsen driver folkhögskola. Vissa programpunkter återkommer varje år men arrangörerna har möjlighet att själva utforma programmet och kan därmed sätta sin egen prägel på aktiviteterna.

På rikslägren bor man i tält eller husvagn. Man kan laga sin egen mat eller köpa ett förmånligt matpaket där frukost och middag ingår.

Man väljer själv hur mycket eller lite man deltar i olika programpunkter, därför kan alla utforma sin vecka efter vad som passar en själv bäst!

Välkommen till årets frisksporthöjdpunkt, det blir en rolig, fartfylld, trevlig och härlig vecka!

 

Riksläger 2019

I sommar arrangeras rikslägret i Vadstena i Östergötland 6-13 juli. Läs mer om sommarens läger här!