Till förbundet:

Välkommen som medlem!

Motala Frisksportklubb är en bred ideell förening som strävar mot en drogfri värld. Som medlem sympatiserar du med frisksportens helhetssyn sådan den är formulerad i förbundsprogrammet och förbinder dig att i frisksportsammanhang inte använda alkohol, tobak eller narkotika i någon form.

Medlemsavgifter - 2019/2020

Vårt verksamhetsår sträcker sig från 1/7 - 31/6. Man betalar för hela verksamhetsåret, vi har inga lägre avgifter för enbart höstterminen.

0-20 år, pensionär: 400:-
Övriga: 500:-
Familj: 900:-

Tillägg för styrketräning: +1100kr per person

Styrketräningstillägg

Du vet väl att vi driver Motalas kanske bästa och mest prisvärda gym på övervåningen i Sporthallen? För att få tillgång till det måste du både vara medlem i Motala FK och betala styrketräningstillägg. Styrketräningstillägget räcker i praktiken fram till i slutet på augusti, då vi programmerar om taggarna.
Om du erlagt styrketräningstillägg måste du själv hämta ut din inpasseringstagg på gymmet när vi tagit emot och registrerat din betalning (det tar några dagar). Läs mer om vilka tider personal finns på plats under aktiviteter/styrketräning.

Hur man betalar

Medlemsavgiften betalas in på BG 5636-5802. Uppge namn och födelsedatum för samtliga personer samt adress och gärna också mejladress. Betalar du via internet och har svårt att få plats går det bra ange namn och typ av avgift (ex familj + 1 gym) på inbetalningen och skicka övriga uppgifter i ett mejl till motala.registrator@frisksport.se.

Sommarerbjudande

Vill du styrketräna i sommar? För bara 400 kr och får du både medlemskap och styrketräning under juni, juli och augusti. Märk din inbetalning med "sommarstyrka".

Svar på vanliga frågor

F: Som medlem, kan jag delta kostnadsfritt i Motala Frisksportklubbs alla aktiviteter?
S: I medlemsavgiften ingår alla våra aktiviteter, utom styrketräning. Vill du träna i vårt gym på övervåningen i sporthallen ska du betala medlemsavgift och styrketräningstillägg. 

F: Min son/mamma/bror/syssling bor inte hos mig. Vi är väl ändå en ”familj”?
S: Familjeavgiften gäller för de föräldrar som bor ihop och deras barn (0-20år), oavsett var barnen bor. Dessutom får äldre ungdomar som flyttat till annan ort för att studera höra till sin "gamla" familj.

F: Verksamhetsåret börjar redan 1/7 men nu är det oktober. Jag förlorar 3 månader om jag betalar nu. Vad tänker ni göra åt det?
S: Inget. Vår ideella förening har ett verksamhetsår och begränsade resurser. Rullande perioder passar inte in och skulle medföra mycket merarbete. Vi anser att våra avgifter är väldigt humana ändå.
Vi har sänkta avgifter för vårterminen, de börjar gälla 1/1.

F: Kom igen nu, det är nästan sommar och då blir gym-kostnaden väldigt hög för den tid som är kvar. 
S: Vi brukar släppa nya kort i början av juni, så då finns det möjlighet att teckna sig för hela nästa verksamhetsår. Eller så kan man teckna ett speciellt sommargymkort inklusive medlemskap för 400:-.

F: Jag är redan medlem, men nu börjar juli närma sig. Hur förnyar jag mitt medlemskap?
S: Vi skickar ut inbetalningskort till alla medlemmar (som har korrekt adress i vårt register) i samband med inbjudan till årsmötet i augusti. Du kan lugnt träna vidare tills dess, även på gymmet.

F: Jag behöver ett kvitto på gymavgiften. Hur ordnar ni det?
S: Be om kvitto när du hämtar ditt passerkort på gymmet!

F: Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag/peng för att träna hos er?
S: Friskvårdsbidrag brukar kunna användas till vårt styrketräningstillägg. Man kan inte använda friskvårdsbidraget för att betala medlemsavgften.

F: Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag som jag får via ActiWay hos er?
S: Vi som ideell förening har valt att inte ansluta oss till ActiWay, eftersom vi som förening får betala 10% av avgiften i ersättning till ActiWay. Det tycker vi är orättvist mot våra övriga medlemmar.