Till förbundet:

Recept

Här lägger vi upp några efterfrågade recept. Vill du ha recept på något annat vi gjort, hojta till via kontakt-sidan, så lägger vi upp det också.

Vit kräm

Något som var väldigt uppskattat under lägret var vår "vita kräm" som serverades med en topping av jordgubbar. Receptet är mycket enkelt:

1 konservburk med sötad kondenserad mjölk
300 g philadephia-ost
4 dl grädde.

Vispa först ihop kondenserad mjölk och philadelphian till en jämn smet. Vispa grädden för sig och blanda sedan ihop alltihop. Klart! Servera med jordgubbar, blåbär, hallon eller din favvo-frukt!

Luleåvåfflor

Sista kvällen gjorde vi Luleåvåfflor med kokmarsán. Receptet finns här. Utdrag:

150 g smält margarin
6 dl mjölk
5 dl mjöl
2 msk kokmarsánpulver
1 tsk Rumford(bakpulver)
1 tsk salt

Vispa samman mjölken, marsanpulvret och mjölet utblandat med bakpulvret. Tillsätt salt och det smälta avsvalnade smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Smörj eventuellt första laggen.

Grädda våfflorna guldgula.
Servera med tillbehör efter smak. Sylt, bär, vispad grädde eller glass.

Kladdkaka

Vårt recept på kladdkaka:

1 l ägg
1 l socker
1 l siktat mjöl
6 tsk bakpulver
1200 g choklad
1200 g smör

Vispa socker och ägg. Blanda sedan i mjölet och bakpulvret. Blanda till sist ner chokladen och smöret (smält). Grädda tills kanterna lyfter sig, cirka 15-20 min, i 200 grader.

Glutenfria chokladmuffins

100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix
0.5 tsk bakpulver

Ställ pappersformar i en långpanna eller på en plåt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna, blanda i smöret sist. Fördela smeten i formarna - fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, 200 grader.