Till förbundet:

Morgonsamlingar

Börja morgonen med några tankar för dagen!

Veckans morgonsamlingar hålls av olika personer som på sitt personliga sätt reflekterar över olika livsfrågor. Morgonsamlingen ger förhoppningsvis upphov till eftertanke och en bra start på dagen.

Söndag: Carl Axel "Charlie" Pettersson, Hestra-bo: Hestra i mitt hjärta

Måndag: Kerstin Malm, förbundsordförande SFF: Hur viktigt frisksportlivet är för alla oavsett ålder och om man är medlem eller inte

Tisdag: Bertil Freed, Eslövs FK: Lagets magi - hur hårt arbete alltid lönar sig

Onsdag: Helén Augustini, Bromölla FK: Att våga och att växa med internationella utbyten!
Att som tonåring bo och leva i en fransk familj en vecka, och att några månader senare återgälda gästfriheten genom att vara värd här hemma, skapar magiska möten och upplevelser som sträcker sig betydligt längre än avståndet mellan våra två länder. Berättelsen om ett över 20-årigt utbyte med svenska och franska ungdomar.

Torsdag: Claes Sahlberg, Falu FK: Ord, dikter och tankar om livet

Fredag: Marina Josefsson, Falu FK: Från stresstålig till utmattad på 6 månader - om känslor, sorg, utmattning och vägen tillbaka

Lördag: Olle Sahlberg, Värnamo FK: Att skriva böcker
Olle Sahlberg, som skrivit flera böcker både ensam och tillsammans med Emma Söderhjelm, pratar om sitt författarskap.

Promilletanten - Alkoholfrågan utan pekpinnar

Anna Sjöström

Söndag 9 juli 14:30 Medborgarhuset

En livsviktig föreläsning för alla som har en relation till alkohol. Anna Sjöström har varit verksam inom alkohol- och drogområdet i över 25 år och jobbat med allt från enskilda samtal till metodutveckling.
Hon har ett stort nätverk med läkare, forskare och terapeuter och är en av Sveriges främsta experter på riskkonsumtion av alkohol.

Det goda värdskapet

Ann-Louise Friberg

Måndag 10 juli 15:00 Medborgarhuset

Ann-Louise Friberg, regionchef på NBV väst, har under mer än 30 år arbetat med kulturfrågor i föreningar och arrangerat mängder av trevliga program. Hon är även ordförande i Föreningen Fruktdrycker och är mycket kunnig på alkoholfria drycker. På sitt lediga och spännande sätt delar hon med sig av sina enorma kunskaper. En spännande och givande eftermiddag.

”Hälsa för livet”

Måndag 10 juli 18:00 Medborgarhuset

”Hälsa för livet” är ett studiematerial som passar för alla åldrar och belyser olika faktorer som påverkar din hälsa. Bertil Freed, frisksportare från Eslöv, Sara Brunskog, konsulent i vårt ungdomsförbund, och Sanna Silfors-Elvander, verksamhetsutvecklare inom NBV, kommer på ett lättsamt sätt att presentera materialet.

Balans i livet

Yvonne Gustavsson

Tisdag 11 juli 15:00 Medborgarhuset

Föreläsningen tar upp mål, våra roller, rörelse, egentid, sömn, relationer.
Yvonne driver GymCab i Bredaryd och fungerar som coach, instruktör och föreläsare om hur vi ska må bättre.

I Gustav VI Adolfs fotspår

Gunvor Nygren

Tisdag 11 juli 18:00 Medborgarhuset

En amatörfilm om Gustav VI Adolfs eriksgata genom västra Småland med nya tips om spännande utflyktsmål i trakten presenteras av ”Folkbildaren” Gunvor Nygren som brinner för hembygdsfrågor och spännande kulturplatser. Gunvor är ordförande i IOGT-NTO-distriktet och Jönköpings läns Nykterhetsförbund.

Alkoholnormen

Josefin Bogelid

Onsdag 12 juli 15:00 Medborgarhuset

Josefin Bogelid jobbar med alkoholfrågan utifrån normer att ifrågasätta drickandet i alla olika sammanhang. Josefin är egen företagare men är mycket engagerad i IOGT-NTOs Juniorförbund och brinner även mycket för ”de glömda barnen” som växer upp i dysfunktionella familjer.

Att vara invandrare i Sverige

Hamsa Said

Torsdag 13 juli 15:00 Medborgarhuset

Hamsa Said kom till Sverige från Somalia som 12-åring. Trots att han bott här över 20 år känner han sig inte som svensk utan har alltid känt sig som en gäst. Han berättar om hur det var när hans familj kom hit och vad som förändrats i samhället sedan dess.
Han arbetar idag som fritidsledare/jobbcoach för nyanlända och är ordförande för en eritreansk förening i Gislaved.

Vår inre kraft - INSTÄLLT

Marianne Blixt

Fredag 14 juli 15:00 Medborgarhuset

Marianne Blixt arbetar som verksamhetsutvecklare och har eget företag med föreläsningar om hälsa med fokus på inre välbefinnande. Hon arbetar också med hundar och anordnar diverse kurser gällande relationer mellan människa och hund.