Till förbundet:

MOTALA BARNMARKNAD

Lördagen den 28 mars kl 9.00-11.00 är ALLA välkomna till Motala Barnmarknads bytardag för att fynda barnkläder, skor, och leksaker i Gamla Folketshus.

Kläderna ligger sorterade efter storlek och du betalar allt i en gemensam kassa med swish eller kontanter.

Barnmarknaden anordnas av Motala Frisksportklubb, med Emelie Malmborg och Sofia Svensson som huvudansvariga. Kontakta emeliemalmborg@gmail.com om du vill hjälpa till under marknaden.

Mer information finns på facebook.

INFORMATION TILL DIG SOM VILL LÄMNA IN KLÄDER FÖR FÖRSÄLJNING

Skaffa ett säljnummer

Till barnmarknaden tar vi emot kläder från 50st säljare (Ja, vi har ökat med 10 platser i år, eftersom vi är i en större lokal.)

Anmäl dig genom att fylla i formuläret här.

Inom 3 dygn får du ett svarsmejl av oss med ditt säljnummer. Vi tar emot kläder från 50 personer, de som anmäler sig först får vara med.   
 

 

Vad man får lämna in till försäljning
Vi tar emot hela och rena saker. Lämna endast in varor som du själv hade kunnat tänka dig att köpa. Trasiga eller smutsiga varor kommer vi inte att lägga fram till försäljning. Hellre kvalité än kvantitet.

 

Vi tar emot kläder för barn i storlek 50-170cl.   
Utöver det får du lämna in badplagg, ytterkläder och utklädningskläder. Du får även lämna in leksaker, pussel, böcker och filmer. Vi tar också emot babyleksaker och babytillbehör såsom babysitter, filtar och bärselar. Vi har även plats för cyklar, barnvagnar och barnstolar, men meddela oss gärna i förväg om du tänker lämna in sådana större saker. Läs mer om hur du märker och sorterar dina varor under märkning och sortering längre ner.

På höstmarknaden tar vi inte emot saker som enbart används sommartid, tex kepsar, solhattar och shorts. 
På vårmarknaden tar vi inte emot lucialkläder, tjockare ytterkläder och fodrade skor.
Vi tar inte emot gravid- och amningskläder.
Vi tar inte längre emot gosedjur.

Inlämning
Fredagen den 27 mars mellan kl 15 och 19 i Gamla Folketshus.

Försäljning
Vi har marknaden öppen lördag den 28 mars, kl 9.00-11.00 i Gamla Folketshus. Vi sköter försäljningen, du behöver inte hjälpa till alls. Men kom gärna och handla kläder om du vill!

 

Uthämtning av ej sålda varor
Om du vill hämta dina osålda kläder gör du det lördag 28 mars kl 12.00-13.00. Kom i tid!
Du får själv letar reda på och sortera ut dina varor ur högarna, så räkna med att det tar en stund. Vi hjälper självklart till så mycket vi hinner. Osålda varor som ej hämtas ut skänker vi till välgörenhet.

 

Utbetalning av det du tjänat på dina sålda varor
Vi tar 20% av försäljningssumman för våra omkostnader (lokalhyra, annonsering, material mm.) Vi som jobbar gör det ideellt.
Vi betalar ut dina 80% av din försäljning senast veckan efter marknaden via banköverföring.

 


Den här tröjan säljs av säljnummer 36 (inringat). Den säljs för 20kr, av det får säljaren 16kr.
Eftersom det inte finns någon stjärna på lappen kommer tröjan skänkas till välgörenhet om den inte säljs under barnmarknaden.

 

Märkning av varor

 

Du ska märka dina varor med säljnummer, försäljningspris och storlek. (OBS, skriv i den ordningen!)
Ringa in ditt säljnummer.OBS! Stjärnmärk det du vill hämta!!! Om du vill hämta varan om den inte blir såld så markerar du det genom att rita en stjärna. Den här märkningen gör att det går snabbare för oss att plocka ihop efter marknaden. 
Osålda varor som inte hämtas skänker vi till välgörenhet.

 


Använd tex frystejp, målartejp eller maskeringstejp för att märka dina varor. På kläder ska märkningen helst sitta till vänster fram på bröstet eller på höften på byxor. På ytterkläder är det lätt att tejp lossnar, vi rekomenderar att prislappen tejpas fast i upphängningshanken.

 

Skor och stövlar ska knytas eller tejpas ihop ordentligt. Presentsnöre håller bra. Prislappen ska sitta på utsidan av skorna eller i snöret.

 

Mindre plagg och småsaker (tex strumpor) är bäst att samla några stycken i en plastpåse och sätta ett pris för hela påsen.

 

Leksaker med lösa delar, tex pussel,  ska tejpas ihop och läggas i en plastpåse.
Alla leksaker ska vara hela, kompletta och fungerande.

 

Undvik att lämna in alltför slitna plagg, de säljs ändå inte. Plagg med fläckar eller hål tar vi inte emot. 

Vad sätter man för pris?

 

Du sätter själv vilket pris du vill på dina varor. Du får 80% av försäljningspriset för dina sålda varor, resterande 20 % går till våra omkostnader.

 

Det brukar vara relativt billigt att handla på barnmarknader. En hel och ren, vanlig, tunn, långärmad tröja brukar kosta 10-35 kronor, beroende på skick, märke, storlek och kvalité.
Anpassa priset efter plaggets skick.

 

Sortering av varor

 

Vi lägger upp varorna i följande kategorier. För att underlätta för oss ber vi dej att packa såhär;

Kläder - packa varje storlek försej!
Storlek 50, 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128, 134, 140, 146, 152, 158, 164, 170.
Dubbelstorlekar sorteras in i den mindre storleken, tex läggs 62/68 tillsammans med storlek 62. Udda storlekar avrundas nedåt, tex läggs storlek 60 tillsammans med storlek 56.


Övriga kategorier - packa varje kategori försej!
Ytterkläder och  regnkläder (Packa alla storlekar i samma påse)
Mössor och vantar
Klänningar och kjolar

Skor och stövlar
Badkläder, morgonrock
Leksaker, luciakläder, utklädningskläder, sportutrustning
Böcker och Filmer (endast dvd. Vi tar ej emot VHS)

Babyleksaker och babytillbehör
 (Haklapp, sängkläder, filtar, amningskudde, bärsele mm)

 

Packa helst dina varor i papperskassar (större kassar typ ikeakassar går också bra). 
Märk kassen med vilka kategorier den innehåller (tex storlek 50). Om du packar flera storlekar i samma kasse så lägg i ett pappersark mellan kläderna för att skilja på kläder av olika storlekar.
Du får inte tillbaka dina kassar.


Information om hur vi behandlar dina personuppgifter / Integritetspolicy


Vi registrerar ditt namn, mejladress och telefonnummer tillsammans med säljnummer och försäljningssumma i vår databas för att kunna hantera barnmarknaden. Dessa personuppgifter hanteras av barnmarknadens medarbetare och Motala Frisksportklubbs kassör. Vi sparar dina uppgifter i 2 år och använder dem endast för att kontakta dig och ge dig möjlighet att anmäla dig till framtida barnmarknader och då få samma säljnummer som tidigare.
För utbetalning av din ersättning behöver vi ditt kontonummer. Detta meddelar du direkt till vår kassör som lägger in det på vår internetbank. Kontonumret sparas på vår internetbank i 2 år för att förenkla vid framtida utbetalningar. Mejl eller SMS som innehåller ditt kontonummer raderar vi så snart vi lagt in kontonumret i internetbanken.
Om du önskar få uppgift om vilken data vi har registrerad om dig, eller vill att vi omedelbart raderar alla uppgifter om dig, kontakta oss på motala.kassor@frisksport.se.

 

 

Hjälp oss marknadsföra marknaden!

 

Berätta för vänner, familj och andra om vår marknad, så att så många som möjligt kommer och handlar på vår försäljningsdag den 28 mars kl 9-11! Dela gärna våra annonser på facebook. Om du hjälper oss att locka kunder är chansen att dina plagg blir sålda större.
Vi har affischer, mejla oss om du vill hjälpa oss att sätta upp någonstans.

 

Vid frågor kontakta oss gärna på facebook eller emeliemalmborg@gmail.com 

Varmt välkommen önskar Sofia och Emelie


Motala Barnmarknad arrangeras av Motala Frisksportklubb och är en del av kärleksveckan i Motala